Over Rick Muller

In de afgelopen 30 jaar werkervaring heb ik binnen verschillende organisaties altijd een bewuste en actieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van mensen. Hierbij heb ik altijd de vertaalslag gemaakt van de vraag vanuit de werkgever naar de persoonlijke behoefte van de mens. Je kunt pas écht ontwikkelen als de vorm waarin je dat doet bij je past. 

Als opleidingsadviseur bij Vopak stond de leerbehoefte centraal en adviseerde ik de juiste keuze te maken voor een opleiding, zowel intern als extern. Om dit breder in te kunnen zetten heb ik 14 jaar als adviseur gewerkt waarbij ik organisaties en bedrijven als het UMC Radboud Nijmegen, Peugeot Nederland, ABN Amro en de Provincie Gelderland verder heb geholpen door het inzetten van verschillende trajecten. Deze trajecten bestonden o.a. uit coaching en training op het gebied van communicatieve vaardigheden, performance coaching, assessments en  teambuilding ter verbetering van kwalitatieve communicatie en resultaten te komen. Deze intensieve trajecten waren ondanks de businesscase, altijd mensgericht. De laatste 10 jaar heb ik als Learning & Development Officer bij BP het beleid ontwikkeld en adviseerde ik individuele medewerkers en lijnmanagement over opleidingen en het opstellen van (persoonlijke) ontwikkelplannen. 

Vanuit RickMullerCoacht zet ik al mijn werkervaring binnen het bedrijfslevens om naar 1-op-1 coaching en advies. Hierdoor kan ik mij volledig focussen op jouw vraag en behoefte waardoor jij bewuste keuzes kan maken en gaat geloven in jouw mogelijkheden. Want als jij keuzes durft te maken, is alles mogelijk.